Nourishing Wellbeing
Circle Image

Nourishing Wellbeing

Als consument heb je een aantal wensen met betrekking tot je voeding. In de eerste plaats wil je dat het product wat je eet lekker is – de kwaliteit staat voorop. Daarnaast zien we een behoefte aan producten met zo min mogelijk calorieën. Tenslotte is ook het consumptiegemak een belangrijke voorwaarde. Dat betekent keuzes maken. Want niet iedere behoefte van jou als consument is binnen hetzelfde eetmoment te vervullen. Mars helpt je graag met het maken van die keuze. Bewuste keuzes dragen bij aan een gezonde levensstijl en daarmee gezondheid in het algemeen. Soms kies je voor een chocoladereep, soms kies je voor een andere traktatie en soms neem je niets. We leggen je graag uit op welke manieren we je hierbij helpen.

MARS NEEMT VERANTWOORDELIJKHEID.

Mars is een familiebedrijf en we willen nog generaties lang chocolade blijven produceren. Dat kan alleen wanneer we consumenten helpen om op een verantwoorde manier te consumeren. Onze Vijf Principes vormen de basis van de keuzes die we maken in het kader van Health & Wellbeing.

 
05-Rosan

KEUZE IN ASSORTIMENT

Chocoladeproducten zijn er om van te genieten en wij bieden consumenten graag de keuze om dit te doen op een manier die past bij hun behoeften op verschillende momenten.

Portiegrootte is dan een belangrijk onderwerp. Wat is nu één portie? En hoe communiceren we dit op een duidelijke manier? We denken na over innovaties in verpakkingen waarmee we aangeven wat één portie is en we zijn transparant over de samenstelling van onze producten. Zo vermelden wij bijvoorbeeld al sinds 2008 de calorische waarde van onze producten voor op de verpakking, waar deze duidelijk zichtbaar is voor consumenten. Wist je dat al onze producten maximaal 250 kcal per portie bevatten?

PRODUCT SAMENSTELLING

PRODUCT SAMENSTELLING

De samenstelling van onze producten baseren we op een aantal zaken. Allereerst mogen we chocolade pas chocolade noemen, wanneer het enkele basis ingrediënten bevat, zoals cacao en suiker. Vervolgens nemen we de wensen en behoeften van consumenten als uitgangspunt. Smaak- en textuur beleving moet altijd behouden blijven. Binnen die kaders zoeken we samen met onze Research en Development afdeling naar de beste samenstelling van onze producten.

We verminderen de hoeveelheid zout en verzadigde vetten in onze producten en onze producten bevatten geen transvetten. Ook nemen we de aanbevelingen die de World Health Organization (W.H.O.) opstelt als leidraad voor onze doelstellingen.

MARKETING ACTIVITEITEN

MARKETING ACTIVITEITEN

Mars produceert traktaties voor consumenten die op een speciaal moment willen genieten van een chocolade product. Op die manier passen onze producten prima binnen een gezonde levensstijl. Dat betekent niet dat we vinden dat iedereen volledig in staat is om verantwoorde keuzes te maken. Kinderen onder 12 jaar zijn dat volgens ons niet. Wij vinden dat niet zij zelf, maar hun ouders die keuze moeten maken. In 2007 was Mars het eerste bedrijf wat er voor koos om een marketingcode op te stellen waarin heel strikt de afspraak staat om geen marketingactiviteiten te richten op kinderen onder 12 jaar.

Mars is ondertekenaar van de EU Pledge, een intiatief vanuit de markt om er voor te zorgen dat bedrijven uit de voedingsindustrie op een verantwoorde manier adverteren richting kinderen onder 12 jaar in de EU. In 2018 is een mechanisme ontwikkeld dat het publiek in staat stelt om eventuele afwijkingen aan de gemaakte afspraken aan de kaart te stellen. Meer informatie kunt u hier vinden. Wanneer u een klacht wilt indienen kunt u dat hier doen.

STIMULEREN GEZOND GEDRAG

STIMULEREN GEZOND GEDRAG

Als een van de eerste voedselbedrijven communiceren we het aantal calorieën op de voorkant van onze producten en vind je heel overzichtelijk op de achterkant welke ingrediënten een product bevat. Dat helpt consumenten met het maken van een bewuste keuze en daar dragen we graag aan bij.

Om jongeren te helpen met het maken van bewuste keuzes willen we hen voorafgaand aan hun aankoop de juiste informatie bieden. Daarom kiezen we ervoor om binnen het educatie kanaal stickers op onze vending machines te plakken waarop het aantal calorieën per product vermeld staat en het aantal minuten dat je moet fietsen om die calorieën weer te verbranden. Ook is Mars ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding Op Scholen. Hierin staan afspraken over de verkoop van onze producten op scholen zodat we jongeren blijven stimuleren bewuste keuzes te maken.

Sinds 2007 zijn wij partner van JOGG Veghel, Jongeren Op Gezond Gewicht, en JIBB, Jongeren in Beweging Brabant, twee stichtingen die jongeren helpen om voldoende te bewegen. Bijvoorbeeld met de vrijwillige inzet van onze Associates ondersteunen we sportdagen in de regio. Uiteindelijk zijn wij er van overtuigd dat consumenten zelf in staat zijn bewuste keuzes te maken, we zien het als onze verantwoordelijkheid om hen van alle objectieve informatie die daarvoor nodig is, te voorzien.

Cookie Settings