Traineeprogramma's voor afgestudeerden

ONZE TRAINEESHIPS

PROGRAMMA'S DIE MATCHEN MET JE AMBITIE

Wil jij een rol waarbinnen je je vaardigheden kunt uitbreiden en je kennis verder kunt ontwikkelen? Dan hebben wij vast en zeker een ontwikkelingsprogramma dat bij je past. Of je nu je zinnen hebt gezet op een managementfunctie of als een gespecialiseerde functie in supply engineering of finance beter bij je past, van één ding kun je gerust zijn. Bij ons word je nooit als nummer beschouwd. Of zelfs als 'weer zo'n net afgestudeerde'. Je komt bij ons om verder aan je succesverhaal te werken. Op allerlei nieuwe manieren. Daarom kun je bij ons kiezen uit een groot aantal verschillende traineeprogramma's voor afgestudeerden. En welk programma je ook kiest, je krijgt toegang tot een fantastische ondersteuningsstructuur, lijnmanagers, mentoren en een buddy die allemaal voor je klaar staan om je te helpen, zodat je training een belangrijke stap in je carrière is.


MARS FINANCE LEADERSHIP EXPERIENCE

Vergeet dat saaie boekhouden. Dit is meer dan alleen rekensommetjes maken. Als onderdeel van de Mars Finance Leadership Experience (MFLE) word je volledig in het bedrijf opgenomen. Je werkt als copiloot, waarbij je advies kunt geven en aanbevelingen kunt doen die erg zullen worden gewaardeerd. We zoeken uiteindelijk naar toekomstige leiders in finance en hopen dat jij er een van zult zijn.

Wat ga ik doen?

Het programma bestaat uit drie periodes van 12 maanden waarbij je werkt in supply finance, consumer finance en financial control. Elke plaatsing is een echte job met grote verantwoordelijkheden. Je kunt te werk worden gesteld op één van onze vestigingen in één van onze categorieën (Confectionery, Petcare, Food of Drinks). En je zult één jaar ergens in Europa werken. Je zult het bedrijf uitstekend leren kennen, ontelbare kansen krijgen om je vaardigheden te ontwikkelen, ervaring op te doen en te werken aan je managementstijl.

Welke ondersteuning kan ik verwachten?

Tijdens het programma krijg je ondersteuning van een mentor, een senior-manager en een buddy. Dat is een afgestudeerde die alles al gezien en gedaan heeft. En als het tijdstip van je internationale loopbaan is aangebroken, zal ons uitzonderlijke ondersteuningspakket je alles bieden dat je nodig hebt om je thuis te voelen in je nieuwe omgeving.

Waar kom ik te werken?

Je zult flexibel moeten zijn in je locatie, want met bijvoorbeeld een Nederlandse plaatsing kun je terecht komen in Veghel of Oud-Beijerland, en je wordt ook nog buiten Nederland in één van onze Europese vestigingen geplaatst.

Wat zijn de vereisten?

 • Je hebt minimaal een universitair master diploma met een 7 of hoger gemiddeld in een Finance of business gerelateerde studie.
 • Vloeiend in Engels en één additionele Europese taal.
 • Bereidheid om internationaal in een multicultureel team te werken.

De sollicitatie procedure is gesloten voor dit jaar. De procedure voor het aankomende jaar start op 1 februari 2020.

MARS RESEARCH & DEVELOPMENT LEADERSHIP EXPERIENCE

Gedurende dit programma help je de toekomst van Mars vorm te geven en zullen we je helpen om jouw eigen toekomst vorm te geven. Je krijgt de mogelijkheid om de enorme diversiteit aan R&D-rollen binnen Mars te verkennen en je wetenschappelijke vaardigheden te ontwikkelen in een omgeving waar creativiteit en persoonlijke verantwoordelijkheid worden gewaardeerd.

Je gaat werken aan wereldberoemde merken en je gaat de resultaten van je technische expertise, ondernemersgeest en fantastische communicatievaardigheden in de schappen zien. Aan het einde van dit programma heb je de ruime ervaring om een technisch leider te worden binnen R&D - of dat nu in de product- of procesontwikkeling is om nieuwe innovaties te leveren, fabrieksondersteuning om onze hoogwaardige producten te beschermen of in een wetenschappelijke discipline voor het (uit)vinden van de productietechnologieën van de toekomst.

Wat ga ik doen?

Het programma duurt drie jaar, waarbij je drie jaarlijkse plaatsingen hebt binnen onze business units Chocolate of Petcare. Met onze ondersteuning zul je snel vooruitgang boeken om een dynamische R&D-organisatie van een wereldwijde leider van Fast Moving Consumer Goods (FMCG) te begrijpen en een cruciaal onderdeel hiervan uit te maken. De diversiteit aan rollen die we bieden – met betrekking tot innovatie, voedingswetenschap en fabrieksondersteuning – daagt je uit om je snel aan te passen en te leren wat jouw sterke punten zijn en waarin je jezelf moet ontwikkelen. 

Welke ondersteuning krijg ik?

We zullen de ontwikkeling van je wetenschappelijke vaardigheden ondersteunen in een commerciële zakelijke omgeving die creativiteit en persoonlijke verantwoordelijkheid beloont. Wat je ook doet, je zult samenwerken met creatieve en gepassioneerde mensen uit alle delen van het bedrijf. Je zult ook samenwerken met bureaus en universitaire onderzoeksteams om het meeste uit je projecten te halen

Je krijgt ook intern ondersteuning; van je lijnmanager en van een senior mentor die je zal helpen bij het begeleiden en sturen van jouw ontwikkeling, en van een buddy - een trainee met ervaring die hetzelfde programma doorlopen heeft. 

Waar kom ik te werken?

Als onderdeel van het sollicitatieproces kun je ervoor kiezen om jouw Mars R&D Leadership Experience programma in het Verenigd Koninkrijk of Nederland te volgen. Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan dit programma in het Verenigd Koninkrijk, klik dan hier.

Wat zijn de vereisten?

 • Je hebt minimaal een universitair master diploma met een 7 of hoger gemiddeld in een Science of Food technologie gerelateerde studie.
 • Vloeiend in Engels en één additionele Europese taal.
 • Bereidheid om internationaal in een multicultureel team te werken.

De sollicitatie procedure is gesloten voor dit jaar. De procedure voor het aankomende jaar start op 1 februari 2020.

Als je dit programma in Nederland gaat volgen, wordt dit land jouw 'thuisland' voor het programma. Jouw locatie is Veghel (bij Eindhoven). Als wereldwijd bedrijf, verwachten wij van onze afgestudeerden dat zij flexibel en mobiel zijn en met deze verwachting komt de mogelijkheid om te werken bij de wereldwijde en regionale R&D-innovatiecentra van Mars en in enkele van de grootste voedselproductielocaties in Europa.

MARS ENGINEERING LEADERSHIP EXPERIENCE

Als trainee bij een Mars Engineering Leadership Experience (MELE) blijf je aan je eigen succesverhaal werken. Je zoekt naar nieuwe manieren voor engineering, brengt innovatieve ideeën een stap verder en staat aan de leiding van technisch complexe projecten verspreid door Europa. Je zult een grote impact hebben.

Hier bij Mars vinden wij het belangrijk dat je zoveel mogelijk uiteenlopende ervaringen krijgt. Vanaf het moment dat je bij ons komt, ben je verantwoordelijk voor je eigen engineeringproject en maak je deel uit van de Europese traineegroep. Je zult ook dingen veranderen, hoe we bijvoorbeeld zaken doen en veranderingen naarmate je capaciteiten zich uitbreiden.

Wat ga ik doen?

We willen onze mensen verantwoordelijkheid geven. Je volgt drie volledig verschillende plaatsingen van een jaar.

 • Tijdens het eerste jaar beheer je je eigen project, zoals het ontwerpen van een nieuwe productielijn voor Pedigree of het installeren van een nieuwe robotachtige inpakmachine voor meer dan 800 Mars-repen per minuut.
 •  Tijdens het tweede jaar zul je in het buitenland wonen en werken, zodat je culturele bewustzijn breder wordt en je je engineeringvaardigheden kunt uitbreiden met een nog uitdagender project.
 • Tijdens het derde jaar krijg je eerstelijns managementervaring met je eigen team in een productie- of onderhoudsomgeving.

Welke ondersteuning krijg ik?

We doen er alles aan om te zorgen dat je kunt groeien en je verder kunt ontwikkelen. Daarvoor staan er een geweldige lijnmanager, een mentor, een coach en een buddy tot je beschikking en krijg je de kans om enkele van de beste en slimste mensen in het bedrijf te leren kennen.

Hoewel je het meest zult leren door praktijkervaring, zul je jaarlijks ook workshops bijwonen om alle vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om een van onze toekomstige leiders te worden en aan een bevredigende carrière te werken.

Als medewerker bij Mars profiteer je van allerlei pluspunten, waaronder uiterst concurrerende secundaire voorwaarden, open kantoren en grappige freebies.  Op sommige locaties kun je zelfs je huisdier mee naar je werk nemen!

Naar wie zijn we op zoek?

We zijn op zoek naar mensen die zowel geweldige leiderschapsvaardigheden als hun technische capaciteiten verder kunnen ontwikkelen. Je zult moeten barsten van de motivatie en ambitie om een van onze toekomstige leiders te worden en verantwoordelijkheid te krijgen. Onze cultuur is open en samenwerkend, dus het opbouwen van relaties en het actief op zoek gaan naar betrokkenheid en interactie met anderen is cruciaal voor je succes.

Wat zijn de vereisten?

 • Je hebt minimaal een universitair master diploma met een 7 of hoger gemiddeld in een werktuigbouwkunde, elektrotechniek of chemische techniek gerelateerde studie.
 • Vloeiend in Engels en Nederlands.
 • Bereidheid om internationaal in een multicultureel team te werken.

Kom meer te weten over de Mars Engineering Leadership Experience en ontmoet onze trainees hier

Klik hier om te solliciteren

Cookie Settings