Veelgestelde vragen & Solliciteren
Circle Image

VEELGESTELDE VRAGEN ALGEMEEN

01. Wat is het verschil tussen een stagiair en een afgestudeerde trainee?
Een stagiair is een student die nog bij een onderwijsinstelling is geregistreerd.Als onderdeel van het studieprogramma volgt de student ongeveer 6 maanden een stage. Een afgestudeerde trainee is iemand die zijn studie al heeft afgerond of binnenkort zal afronden. De traineeprogramma's voor afgestudeerden zijn echte fulltime jobs.

02. Heb ik een rijbewijs nodig?
Ja. Voor veel van onze functies moet je naar verschillende locaties reizen en verschillende leveranciers bezoeken, dus je hebt een geldig Europees rijbewijs nodig of een rijbewijs dat geldig is voor het land waarin je solliciteert.

03. Accepteren jullie internationale sollicitanten? Als het antwoord ja is, bieden jullie dan sponsorschap aan voor werkvergunningen of visums?
Als je uit een EU-land komt, heb je geen werkvergunning of visum nodig. We kunnen helaas geen door het bedrijf gesponsorde visums aanbieden of sollicitaties accepteren van mensen die (nog) geen recht hebben om in Nederland te werken.  

04. Kan ik naar meer dan één programma solliciteren?
Je kunt slechts naar één programma solliciteren, dus je zult er goed naar moeten kijken en moeten beslissen welk programma het beste bij je past.

05. Wanneer kan ik solliciteren?
Al onze traineeprogramma's voor afgestudeerden en stageprogramma's worden rond november of december 2018 opengesteld voor sollicitaties. Hoe vroeger je solliciteert, des te beter.

06. Als ik niet word aangenomen, kan ik dan opnieuw solliciteren?
Ja, je kunt opnieuw solliciteren, maar je moet helaas wel wachten totdat we volgend jaar opnieuw gaan werven. Houd goed rekening met de vaardigheden waar we naar op zoek zijn en hoe je die vaardigheden in de tussentijd verder kunt ontwikkelen of versterken. 

07.
Hoe lang duurt een sollicitatie naar een functie voor mij?
Het hele proces, vanaf de ontvangst van je sollicitatie tot en met het doen van een aanbod, neemt ongeveer 60 dagen in beslag.

08. Ik heb technische problemen met mijn sollicitatie, met wie kan ik contact opnemen?
Als je een e-mail naar enquiry@mars.ambertrack.co.uk stuurt, kan iemand van ons team je helpen.

09. Hoe weet ik of jullie mijn sollicitatie hebben ontvangen?
Je ontvangt een e-mail van het Early Talent-team om je te laten weten dat we je sollicitatie hebben ontvangen. Vergeet niet in je spambox te kijken of onze e-mail daar misschien naartoe is verzonden.

10. Ik dacht dat ik mijn sollicitatie had ingediend, maar ik heb niets van jullie gehoord. Wat is er gebeurd?
Zorg dat je een profiel hebt aangemaakt en dat je je sollicitatie vanaf dat profiel hebt ingediend (alleen een profiel aanmaken is niet voldoende). Kijk dan of de e-mail in je spambox staat, aangezien onze e-mails daar soms in terecht komen. Als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact op met enquiry@mars.ambertrack.co.uk. Wij kunnen je dan verder helpen.

11. Hoe kan ik me op het gesprek en het beoordelingscentrum voorbereiden?
Je vindt veel informatie en richtlijnen in het gedeelte Solliciteren.

12. Kan ik mijn sollicitatie een jaar verschuiven?
Je kunt je sollicitatie niet verschuiven, maar we werven elk jaar afgestudeerde trainees en stagiaires. Dus je kunt altijd volgend jaar solliciteren, als je bijvoorbeeld weer terug bent van je reis-rond-de-wereld.

13. Wat zijn de gemiddelde werkuren als afgestudeerde trainee in een Mars Early Talent-programma?
Alle functies zijn fulltime. Dit betekent dat je gemiddelde werkweek 40 uur is. Geen dag is hetzelfde en het evenwicht tussen werk en privéleven is zeer belangrijk voor ons hier bij Mars. Je werklast zal pieken en dalen hebben en het is verder aan jou om je dag in te delen. Het belangrijkste is dat je prestaties levert in je functie. En je kunt het altijd bij je manager aangeven als je te veel of te weinig werk hebt.

14. Heeft Mars sportteams waar ik me bij aan kan sluiten?
Sport en sociale activiteiten zijn de norm bij Mars. En natuurlijk niet alleen voor afgestudeerden en stagiaires. Al onze medewerkers zijn regelmatig betrokken bij allerlei soorten activiteiten, van voetbal/softbal tot liefdadigheidsacties, werken als vrijwilliger en hardloopclubs. Eigenlijk van alles, zolang je maar anderen kunt vinden die zich bij je aan willen sluiten!

15. Waar word ik gestationeerd?
Als afgestudeerde trainee in één van onze programma's zul je waarschijnlijk tijd en aandacht besteden op één van de onderstaande Nederlandse locaties. We geven je een overzicht, zodat je wat meer over de locaties en de unieke voordelen ervan te weten kunt komen!

Veghel - het Mars-kantoor
Veghel ligt 20 minuten buiten het stadscentrum van Eindhoven en geeft toegang tot één van de grootste chocoladereepfabrieken ter wereld! Je kunt vanuit het kantoor zien hoe onze heerlijke producten van de band rollen, dat is toch zeker uniek!?

Veghel - Royal Canin-kantoor
Echte dierenliefhebbers moeten zeker ons Royal Canin-kantoor bezoeken. Dit kantoor bevindt zich niet alleen op de 7de verdieping, en geeft je daarom een mooi uitzicht over Veghel, maar staat daarnaast ook nog eens bol van foto's van de huisdieren van onze Associates.

Veghel - Nederlandse markt- en International Travel Retail
Heb je je weleens afgevraagd wie op de luchthaven onze producten beheert? Nu weet je het: dat doen onze 60 internationale Associates van International Travel Retail met meer dan 20 verschillende nationaliteiten en het hoofdkantoor is gevestigd in Veghel. Het kantoor voor de Nederlandse markt is een leuke en dynamische plek waar zo'n 150 Associates zorgen dat onze Nederlandse consumenten kunnen genieten van de verschillende producten die Mars heeft te bieden: d.w.z. dierenvoeding, chocolade, kauwgum en ijs.  

Oud-Beijerland - Mars Food-kantoor
Onze voedingsfabriek ligt in Oud-Beijerland, een half uur van Rotterdam en Dordrecht.Deze fabriek maakt 200 miljoen maaltijden per jaar. Leuk weetje: er zijn 8 Associates die 40 jaar bij Mars Nederland hebben gewerkt en in Oud-Beijerland zijn bomen geplant om deze fantastische, loyale mensen te huldigen.

VEELGESTELDE VRAGEN VOOR AFGESTUDEERDEN


01. Wat zijn de eisen voor toegang tot het programma?
Voor onze traineeprogramma's voor afgestudeerden heb je minimaal een hbo-diploma/bachelor van de universiteit nodig. Bepaalde programma's hebben ook eisen op het vakgebied. Als je van buiten Nederland solliciteert, moeten we controleren of je diploma's gelijk zijn aan onze minimumeisen. We zullen je laten weten of dat wel of niet het geval is.

02. Als ik word aangenomen, wanneer begin ik dan bij Mars te werken?
Als je als afgestudeerde trainee bij ons komt, begin je rond september of rond februari bij ons te werken.

03. Wat krijg ik betaald?
Het beginsalaris is ongeveer 45.000 euro, inclusief vakantiegeld en exclusief variabel loon. Aan het eind van elke plaatsing worden na een succesvolle afronding individuele prestatieafhankelijke salarisverhogingen doorgevoerd. Jaarlijks ontvang je een bedrijfsprestatiebonus als eenmalige uitkering. Na een succesvolle afronding in jaar 1 en 2 ontvang je een verhoging van 8% en in jaar 3 een verhoging van 21% op je totale salaris, inclusief variabele beloning. Dit betekent dat je na afronding van het volledige programma voor afgestudeerde een jaarlijks basissalaris van ongeveer 62.000 euro krijgt, inclusief vakantiegeld en exclusief variabel loon. Let op: er kunnen geen rechten aan deze informatie worden ontleend, het is slechts bedoeld om je een aanduiding van het salaris te geven.  

04. Hoe kan ik binnen de traineeprogramma's voor afgestudeerden tussen functies wisselen? Kan ik kiezen op welke locatie ik ga werken?
Flexibiliteit is zeer belangrijk binnen onze programma's. Zowel van jouw kant als van de onze. We zullen je altijd ondersteunen bij het bereiken van je doelstellingen en verwachten op onze beurt van jou dat je flexibel bent in de locatie(s) waar je gaat werken. Elk programma beschikt over een belangrijke interne contactpersoon die tijdens je plaatsingen met je samenwerkt om de volgende logische stap te zetten. Dit is altijd een individueel gesprek, omdat je individuele ambities hebt. Het belangrijkste is dat het altijd een tweerichtingsgesprek zal zijn.

05. Krijg ik de mogelijkheid om als onderdeel van het programma voor afgestudeerden in het buitenland te werken?
Dat hangt af van het programma dat je gaat doen en van de aard van je rol. Sommige programma's hebben ook een Europese plaatsing. Hoe dan ook, als je je programma eenmaal hebt afgerond, zul je zien dat er allerlei mogelijkheden voor je zijn om internationaal te werken. Meer dan ooit tevoren vinden onze afgestudeerden mogelijkheden om bij ons in het buitenland te werken wanneer hun programma is voltooid.

06. Krijg ik aan het einde van het programma een permanente functie?
Onze afgestudeerden ronden hun programma volgens de planning af en krijgen na 3 jaar een permanente functie. Waar je daarna terecht komt, hangt grotendeels van jezelf af. In de loop van je programma voor afgestudeerden voer je gesprekken over je ontwikkeling, voortgang en volgende stappen en krijg je ondersteuning van je lijnmanagers en mentors.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER STAGES


01. Wat zijn de eisen voor toegang tot het stageprogramma?
Voor onze stages moet je bezig zijn met een hbo- of universitaire opleiding. Bepaalde programma's hebben ook eisen op het vakgebied. Als je van buiten Nederland solliciteert, moeten we controleren of je diploma's gelijk zijn aan onze minimumeisen. We zullen je laten weten of dat wel of niet het geval is.

02. Als ik word aangenomen, wanneer begin ik dan bij Mars te werken?
Als je als stagiair bij ons komt werken, zul je waarschijnlijk rond september of januari/februari beginnen.

03. Wat wordt mijn stagevergoeding?
De vergoeding voor een stage hangt af van je onderwijsniveau, het type stage en het aantal uren per week dat je werkt.De vergoeding varieert tussen 400 en 530 euro per periode van 4 weken op basis van een fulltime stage.Let op: er kunnen geen rechten aan deze informatie worden ontleend, het is slechts bedoeld om je een aanduiding van de vergoeding te geven.

04. Ik heb een stage afgerond. Kan ik nu een versnelde procedure voor toegang tot het programma voor afgestudeerden volgen? 
Ja, dit is zeker een mogelijkheid en zeer belangrijk voor ons bij Mars.We zullen tijdens jouw tijd bij ons met je over de opties praten en samen met jou en je lijnmanager zorgen dat we de juiste route voor je vinden.Als je ervoor kiest te solliciteren naar één van onze traineeprogramma's voor afgestudeerden, organiseren we vóór het einde van je plaatsing een beoordeling voor jou, maar je hebt in elk geval alvast een streepje voor.Waarom? Omdat het veel zegt als je een langere tijd bij ons hebt gewerkt en het goed hebt gedaan.

Klik hier om te solliciteren naar een van onze huidige mogelijkheden voor een stage. 

SOLLICITEREN

Meer betekenis aan je sollicitatie geven

Om te beginnen is het belangrijk dat je weet dat je slechts naar één van onze programma's kunt solliciteren. Je moet dus goed nadenken welk programma het beste bij je past. Het staat natuurlijk aan het einde van je programma wijd open waar je vervolgens terecht komt, maar het is belangrijk dat je meteen goed bij ons begint. Dat betekent dat je besluit welk programma het beste bij je past en of je bent geïnteresseerd in een gespecialiseerd of een algemeen pad. Vervolgens moet je weten dat wat de deadline ook is, als we genoeg juiste mensen hebben gevonden, sluiten we het programma voortijdig. Dus hoe eerder je solliciteert, des te beter!

Als je een programma hebt gevonden waarin je echt bent geïnteresseerd, kun je een sollicitatie indienen. Zorg dat je bij programma's die meerdere locatiekeuzemogelijkheden bieden, de pagina met veelgestelde vragen leest, waarin wat meer informatie over elke locatie en de unieke voordelen ervan zijn opgenomen. Maar voordat je dat doet, geven we hier wat informatie over hoe alles werkt. Voordat je kunt solliciteren, moet je je eerst registreren en een onlineprofiel aanmaken.

Fase 1

Je hebt een beslissing over de route genomen, je hebt een profiel aangemaakt en je hebt je gegevens geregistreerd. Het is tijd om je Mars-reis te beginnen. Als je eenmaal op 'Nu solliciteren' hebt geklikt, moet je gaan aantonen wat je vaardigheden zijn en waarom je Associate bij Mars wilt worden. Deze fase omvat drie op competentie gebaseerde vragen aan de hand waarvan je ons kunt laten zien dat jij over de vaardigheden beschikt waar wij naar op zoek zijn.

Zorg dat je ons kunt vertellen waarom je bij ons wilt werken en laat ons weten over de activiteiten waar je naast je studie bij betrokken bent geweest. Je doet dit alles in één keer, dus zorg dat je je cv (en verder alles wat je kan helpen) bij de hand hebt.

Fase 2

Dit is een online psychometrische test aan de hand waarvan je numerieke en logische beredeneringsvaardigheden worden beoordeeld. Je resultaten worden vergeleken met die van andere afgestudeerden. Probeer voordat je begint eerst online enkele proeftests uit te voeren.

Fase 3  

Je hebt onze aandacht getrokken… Op dit punt word je uitgenodigd voor een digitaal interview op een tijdstip dat jou uitkomt. Je krijgt 3 vragen en wordt verzocht je antwoorden vast te leggen. Maak je geen zorgen, je krijgt even de tijd om over de vraag na te denken voordat je antwoord geeft. Denk voor je interview na over de ervaringen die je tot nog toe hebt gehad en welke vaardigheden je hieruit hebt geleerd. En wees alsjeblieft jezelf. Wees eerlijk, oprecht en vertel ons niet iets omdat je denkt dat wij dat willen horen.

Fase 4 (alleen bij traineeprogramma's voor afgestudeerden)

Je wordt vervolgens uitgenodigd voor een Skype-interview met één van onze Mars-lijnmanagers om wat meer te weten te komen over jou en de functionele vaardigheden die jij naar Mars zult meebrengen.

Fase 5

Goed nieuws, je hebt het beoordelingspanel van de laatste ronde bereikt. Tijdens de dag moet je een aantal praktische oefeningen uitvoeren. Dit kan onder meer bestaan uit een groepsoefening, casestudy of presentatie plus een interview met senior Mars-leiders.

Cookie Settings